Welkom bij de BERG

De jaarlijkse actie van de stichting  Alpe d’HuZes heeft alles te maken met de wielersport en de hoogste berg die in de Tour de France opgenomen kan worden: De Alpe d’Huez. Zoals u al vermoedde is de stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes hieraan verbonden.

Berg

Als schakel tussen de Alpe d’HuZes en de bouwsteentjes bouwt de stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes aan een heuse berg van bouwsteentjes. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor Kanker en het onderzoek om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen bestrijden. Een berg is daarvoor een goed symbool: Het beklimmen van de echte Alpe d’Huez is een ware krachttoer. En dat is het overwinnen van die ziekte ook!

De berg is nog lang niet klaar: Alle 21 bochten van de originele etappe van de Tour de France moeten er een plaatsje krijgen. U kunt hier aan meebouwen, door een donatie te doen aan de stichting.

Bekijken

Het resultaat van al dit bouwen komt niet ergens in een donker kamertje te staan. U kunt het van dichtbij bewonderen. Waar? Allereerst is de berg te zien bij de finish van de echte Alpe d’HuZes. De stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes is daar aanwezig met een stand.

Na deze gebeurtenis begint  de berg aan een rondreis door Nederland. U kunt hem op diverse beurzen bewonderen en daar rechtstreeks meehelpen aan het realiseren van deze Alpe d’Huez. Dat kan door ter plekke een donatie te doen.

Nog niet klaar

Zoals gezegd: Hij is nog lang niet klaar. Er moet nog heel veel gebouwd worden en er moeten nog heel veel steentjes worden verwerkt. U kunt hierbij ook helpen, door donateur of sponsor te worden van de stichting.

Hierover leest u alles op de pagina Donaties en Sponsoren