Stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes

Op 11 januari 2018 was het zover: Stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes bestaat officieel!

Notarieel

Ondertekening van de oprichtingsacte van de Stichting Bricks 4 Alpe d'HuZes
Ondertekening van de oprichtingsacte van de stichting Bricks 4 Alpe  d’huzes.

Een stichting is er niet zomaar. Er moeten statuten gemaakt worden. Het doel van de stichting moet duidelijk worden omschreven. En natuurlijk moet er een bestuur voor de stichting komen. En dat alles moet dan ook officieel notarieel worden vastgelegd.

Op 11 januari was het moment dat bij notaris Goedendijk, in Utrecht, de statuten officieel werden vastgelegd. Hiermee was de oprichting van de Stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes een feit. Nu kan echt een start worden gemaakt met het organiseren van evenmenten en het inzamelen van geld voor het onderzoek naar kanker.

Stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes

De officiële naam is Stichting Bricks 4 Alpe d’HuZes. Met die naam is ook duidelijk wat het doel van de stichting is: Het organiseren van evenementen, waaronder een beurs met Lego-bouwsteentjes. De opbrengsten komen ten goede van de Stichting Alpe d’HuZes. Deze laatste stichting organiseert elk jaar een grote inzameling voor het onderzoek naar Kanker.

Het eerste evenement is de beurs in Houten, op 21 en 22 april 2018.

Opbrengst

De opbrengst van de activiteiten van de stichting komen helemaal ten goede van het onderzoek naar Kanker. Dat is duidelijk in de statuten vastgelegd. Geen geheime potjes, of zo, maar zoveel mogelijk naar onderzoek. En om dat duidelijk te maken zijn de Statuten hier voor iedereen te lezen.

De organisatie van de evenementen is volledig vrijwilligerswerk. Een groot aantal mensen zet zich in om alles goed te laten verlopen. Daarnaast wordt, waar mogelijk, gebruik gemaakt van sponsoren. Daarmee wordt alles gedaan om een zo groot mogelijke opbrengst te hebben voor het onderzoek naar Kanker.